Wie we zijn

Het Family Office-concept ontstond in de Verenigde Staten in de tweede helft van de 19e eeuw.

Bepaalde rijke families besloten specifieke structuren op te richten om hen te helpen hun vermogen te ontwikkelen en te beschermen. Aanvankelijk was deze activiteit voornamelijk beperkt tot het beheer van het familievermogen, maar de steeds complexere problemen waarmee deze families te kampen hadden, leidden ertoe dat deze structuren hun competentie en expertise gingen uitbreiden naar een meer globale visie op het persoonlijke en professionele vermogen van de familie.

Family offices die diensten verlenen aan meerdere families worden Multi-Family Offices genoemd. Dit is het model waar wij voor gekozen hebben.

Sinds de oprichting door experten op het gebied van vermogensbeheer en voormalige privatebankers is ons Family Office volledig onafhankelijk en richt het zich uitsluitend op het behartigen van de belangen van zijn klanten. We bieden een aanpak op maat, rekening houdend met de specifieke behoeften, doelstellingen en waarden van ons clienteel. Deze staat garant voor een financieel beheer dat is
afgestemd op uw verwachtingen en uw unieke situatie.

Onze activiteiten staan onder toezicht van de Belgische Autoriteit Financiele Markten (FSMA).

Ons Family Office helpt momenteel meer dan driehonderd families en rechtspersonen bij het beheren van hun vermogen. Onze kantoren bevinden zich in Brussel, met klanten uit heel Belgie en verschillende Europese landen. Onze grootste beloning is samen groeien met onze klanten, die ons vetrouwen en ons aanbevelen bij anderen.

Waarom kiezen voor Square Invest - Family Office om uw vermogen te beheren?

Eén aanspreekpunt

De situatie van elke klant is uniek. Daarom bieden we een aanpak op maat met een volledig dienstenpakket en persoonlijk advies. Ons werk is gericht op de lange termijn, met als doel u te helpen uw vermogen te doen groeien, te beheren en door te geven. Ons leidmotief is om u kwaliteitswerk af te leveren en te streven naar een volledige klanttevredenheid.

Onafhankelijkheid

Ons bedrijf is volledig onafhankellik en niet verbonden aan een financiele organisatie. Dit stelt ons in staat om onze diensten in alle objectiviteit aan te bieden en om in alle vrijheid en in het belang van onze klanten oplossingen voor te stellen.

Eén aanspreekpunt

Als family office willen we de bevoorrechte partner zijn in het adviseren en ondersteunen van onze klanten. We bouwen aan een relatie op lange termijn, zodat we vanuit een transgenerationeel perspectief kunnen inspelen op alle financiele en patrimoniale aspecten.

Transparantie

Onze focus ligt op eenvoud, transparantie en een lange termijnsvisie en dit in nauw overleg met onze klanten. Wij hechten ook veel belang aan de bescherming van de vertrouwelijke informaties die de klanten aan ons bezorgen.

Prestaties

De implementatie van een gepersonaliseerde strategie, gekoppeld aan een onafhankelijk advies zonder belangenconflicten, zorgt ervoor dat de portefeuilles van onze klanten sterke rendementen optekenen die in lijn liggen met hun verwachtingen.

Wij geven nieuwe zin aan uw investeringen

Streven naar een aanzienlijk rendement op kapitaal is niet onverenigbaar met een investering die bepaalde waarden respecteert of zinvol is.

We zijn bewust van de sociale, ethische en milieu-uitdagingen waar onze samenleving mee geconfronteerd wordt.

We zetten ons dan ook in voor een positieve, wereldwijde aanpak van deze problemen.

Als investeringsmaatschappij staan wij stil bij onze rol in de maatschappij en van onze verantwoordelijkheid om deze te beschermen . Als vermogensbeheerder zijn  wij ook bewust van de invloed die we kunnen uitoefenen in de overgang naar een duurzamere wereld Investeringen moeten niet langer alleen een middel zijn om winst te maken, maar kunnen ook bijdragen aan een betere samenleving voor de huidige en toekomstige generaties. Onze activa laten aangroeien en een impact hebben op deze belangrijke themas is geen contradictio in terminis. Als u bedrijven wilt steunen die een positieve impact hebben op de economie van morgen, bieden wij u verschillende manieren om uw geld in te zetten bij economische spelers die zich inzetten voor het milieu, cultuur of een sociale roeping hebben. Uw vermogen in dienst stellen van uw overtuigingen en verantwoord beleggen maken integraal deel uit van onze aanpak.